Serpil Timuray kadın liderler listesinde « Güncel ve Son Dakika Haberleri

21 Kasım 2024 - 17:46

Serpil Timuray kadın liderler listesinde

Serpil Timuray kadın liderler listesinde
Son Güncelleme :

02 Ocak 2023 - 19:13

59 Okunma

Yapılan açıklamaya göre Timuray, operatörün iş gücü ve yönetim kadrosunda kadın çalışan sayısının artırılması için önemli çalışmalara imza atıyor. Liderlik ettiği Vodafone Avrupa bölgesinde, 2025’e kadar kadın yönetici oranının yüzde 40’a yükseltilmesini hedefliyor. Timuray, aynı zamanda, 2014 yılından bu yana, Vodafone Grubu’nun tüm ülkeleri kapsayan ve çalışan haklarının iyileştirilmesi hedefiyle faaliyet gösteren Herkes İçin Dahiliyet Komitesi’ne de liderlik ediyor. Timuray, operatörün faaliyet gösterdiği ülkelerde kadınların desteklenmesine yönelik özel uygulama ve hizmetlerin geliştirilmesi ve sunulmasına öncülük etti. Timuray’ın önderliğinde, Afrika ve Türkiye’de 20 milyon kadının daha teknolojiyle buluşması sağlanırken, proje planlanan tarihten dört yıl önce tamamlandı.

Üstün başarı ödülü sahibi

Vodafone Grubu Herkes İçin Dahiliyet Komitesi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği ve toplam 27 ülkede uygulanan Ev İçi Şiddetle Mücadele Programı ile şiddete maruz kalan çalışanlara on güne kadar ek ücretli izin hakkı ile profesyonel psikolojik ve hukuki destek imkanı sağlanıyor. Komite, 2021 yılında, menopoz sürecinden geçmekte olan çalışanların kendilerini rahat hissetmesi için gerekli desteği, yardımı, eğitimi ve farkındalığı sağlamak üzere yeni bir program da başlattı.

Timuray, Mart 2020’de, şirketin “Change The Face” hareketinin geliştirilmesi ve tüm dünyaya tanıtılmasına liderlik etti. Bu kapsamda gerçekleştirilen kapsamlı bir araştırmayla, teknoloji sektöründe ırk, cinsiyet ve yaş çeşitliliği bakımından yaşanan uçuruma dikkat çekildi. Ardından, “Change The Face Birliği” kurularak dünyanın önde gelen teknoloji şirket ve kuruluşlarının teknoloji sektöründe çeşitlilik ve eşitliğin hızla sağlanması için birlikte çalışması sağlandı. Timuray, bu çalışmalarıyla, Şubat 2022’de Mobil Dünya Kongresi’nde “Teknolojide Çeşitlilik Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. “Change The Face” hareketi, Türkiye’de de “Ben Varım” mottosuyla uygulanıyor ve yüzde yüz eşitlik için futbol başta olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Diğer çalışmaları

Vodafone Grubu Herkes İçin Dahiliyet Komitesi’nin Timuray’ın liderliğinde başlattığı diğer uluslararası programlar arasında, eşi doğum yapan veya evlat edinerek ebeveyn olan tüm çalışanların ilk 18 ay içinde istedikleri bir tarih aralığında 16 haftaya kadar ücretli izin kullanabildiği ve işe döndükleri tarihten sonraki ilk altı ayda haftada dört gün çalışıp tam ücretini alabildiği “Global Ebeveyn İzni” politikası ve kariyerine ara vermiş orta ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kadınları iş hayatına geri kazandırmak üzere tasarlanan, dünyanın en büyük işe alım programı “ReConnect” öne çıkıyor.

Timuray’ın 2017 yılında grubun gelişmekte olan pazarlarında başlattığı “Connect” programı ise bu ülkelerde 50 milyon kadının mobil teknolojilerle ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmasını, böylece 2025 yılına kadar cinsiyet uçurumunun önemli ölçüde kapatılmasını hedefliyor. Programda, kadınlar için finansal erişim, beceri geliştirme, girişimcilik ve sağlık gibi konularda özel ürün ve hizmetler sunuluyor.

Genç kadın üreticilere dijital satın alma desteği

Tedarik zinciri yönetimi entegrasyonlu B2B e-ticaret platformu DepoDone, üretim ve tüketim zincirinin her basamağında kadınları girişimciliğe teşvik etmeyi ve bu sayede kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Üretici seçimlerinde kadın girişimcilere öncelik veren DepoDone, yüzde 65’le sektörün en yüksek kadın çalışan oranına sahip. Şirket, yüzde 40 oranındaki kadın üreticinin ürünlerini 2 bine yakın işletmeyle buluşturarak kadın girişimcilerin ürünlerini lokal bir bölgeden yüzlerce işletmeye ve tüm Türkiye’ye ulaştırma imkanı tanıyor. İşletmeler için oluşturulmuş bir gıda satın alma platformu olan DepoDone; marketler, şarküteriler, restoranlar, kafeler, yeni nesil kasaplar, kurumsal ofisler ve okul kantinleri gibi birçok bağımsız ve küçük işletmeye dijital satın alma kolaylığı sağlıyor. Özellikle sürdürülebilir üretim yapan küçük ve yerel üreticiler ve tedarikçilerin ürünlerini binlerce işletmeye ulaştırarak zaman ve maliyet kayıplarını en aza indiriyor. Şirket, hammadde temininden ambalajlama-paketleme desteğine, lojistik çözümlerden ürün pazarlamasına kadar pek çok noktada küçük üreticiye yol gösteriyor.

DepoDone, kadın üreticilerin desteklenmesinde de etkili bir çaba içine girerek kadınların iş gücüne katılımı ve istihdamda kalması konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yüzde 65’lik kadın çalışan oranına sahip DepoDone, üretici seçimlerinde de kadın girişimcileri önceliklendiriyor. DepoDone, 27-35 yaş arasındaki yüzden fazla kadın girişimcisi ile pazardaki kadın oyuncu sayısını artırmayı amaçlıyor. Yüzde 40 oranındaki kadın üreticinin ürünlerini 2 bine yakın işletmeyle buluşturan DepoDone, genç girişimcilere karşılaşabilecekleri engeller konusunda destek veriyor, kadın girişimcilerin ürünlerini lokal bir bölgeden yüzlerce işletmeye ve tüm Türkiye’ye ulaştırma imkanı sunuyor. Böylelikle markaların pazar arayışına da önemli bir destek sağlıyor. DepoDone sayesinde kısa bir sürede kendi imkanları ile küçük bir bölgede üretime başlayan kadın girişimciler, tüm Türkiye’ye ulaşma imkanına sahip olurken ilerleyen dönemlerde de yurtdışını fırsatlarına ulaşabiliyor.

HAZIRLAYAN: PINAR AKTAŞ pinar.aktas@milliyet.com.tr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKiracılara hesap oyunuHaberi Görüntüle

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN